Skip links

Facebook oglaševanje

Ko ciljamo, zadenemo

Facebook ostaja brez konkurence v kategoriji najmočnejših družabnih omrežij na svetu, saj ima več kot milijardo aktivnih uporabnikov na mesečni ravni. S tem pa je zgradil tudi daleč najboljšo oglaševalsko platformo, ki omogoča neskončne možnosti. Prav zato pa je izkoriščanje njenih potencialov lahko velikanski izziv. Da bi uspeli na Facebooku, morate razumeti, kako pridobiti angažma uporabnikov in učinkovito uporabljati ciljanje občinstev za maksimalni izkoristek potenciala vašega oglaševalskega budgeta.

Zakaj oglaševati na Facebooku?

Facebook omogoča, da s svojimi oglasi ciljate tista občinstva, ki so najbolj zainteresirana za vaše izdelke ali storitve. Medtem ko Facebook oglasi v primerjavi z Google oglasi potencialne kupce ciljajo višje v prodajnem lijaku, pa so, s pravilnim targetiranjem, bistveno bolj učinkoviti kot drugi podobni oglaševalski kanali.

Pravilno ciljanje vaših kupcev

Facebook omogoča številne različne načine ciljanja občinstev. Osnovna strategija je lahko ciljanje občinstva na podlagi starosti, spola in interesov, vendar pa s takšnim ciljanjem ne boste dosegli maksimalnega izkoristka kampanje. Kot pogoj za najboljše možne rezultate je potrebno ustvariti občinstva po meri, ki temeljijo na bazah posameznikov, ki za vas prinesejo največji dobiček. Povedano kar najbolj preprosto gre za nekakšno profiliranje vaših idealnih strank.

Optimiziranje vaših Facebook kampanj

Pravilno določena ciljna publika pa še ne garantira uspeha, saj kreiranje uspešne kampanje terja kar nekaj testiranja, analiziranja in prilagajanja. Zato, da ne zapravljate denarja na neuspešnih oglasih, in da lahko največji del budgeta usmerite v tiste oglase, ki vam prinašajo rezultate, je pomembno, da kampanjo tesno spremljate od začetka do konca. Za vas testiramo različne kreative, saj so včasih najbolj nepričakovani pristopi najbolj uspešni, tisti, za katere ste prepričani, da bodo prinesli rezultate, pa pogorijo. Spremljamo porabo kampanje in optimiziramo vaše oglase tako, da zagotovimo optimalno porabo in najboljše možne rezultate.

Poleg optimiziranja oglasov je zelo pomembno, da optimizirate tudi spletno oziroma landing stran, če želite klike na oglase spremeniti v konverzije. Zgolj pripeljati obisk na stran ni dovolj, ustvariti morate izkušnjo, ki uporabnika prepriča v nakup. Za vas analiziramo primernost vaše strani, predlagamo spremembe in optimizacijo tudi izpeljemo.

V čem se razlikujemo od drugih?

Facebook ni platforma, kjer bi zgolj nastavili oglase in pozabili nanje do izteka kampanje. Zavedamo se, da je Facebook dinamično oglaševalsko okolje, ki se nenehno razvija in vi se morate, če želite doseči dobre rezultate, razvijati z njim. Pri Webmami dnevno spremljamo vaše kampanje in nenehno optimiziramo oglase in ciljanje, tako da dosežete najboljši izkupiček pri najnižjih možnih stroških.

Če želite izkoristiti polni potencial Facebook oglaševanja, nas kontaktirajte še danes!